Links

www.douane.nl
U vindt hier alle informatie van de Nederlandse douane

www.belastingdienst.nl
U vindt hier alle informatie van de Belastingdienst m.b.t. BTW, BPM etc.

www.evo.nl
De EVO behartigt de belangen van verladers, ontvangers en eigen vervoerders.

www.fenex.nl
Fenex behartigt de belangen van de expediteurs.  A-1 is lid van de FENEX

www.tln.nl
TLN behartigt de belangen van de expediteurs. A-1 is lid van TLN

www.kvk.nl
De Kamer van Koophandel verstrekt ondernemers informatie over importeren en exporteren.
A-1 heeft voor het aanvragen van EUR 1, CVO en legalisatie factuur een overeenkomst met de KvK.

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=nl
Op deze site vindt u onder databases alle gegevens voor het controleren van Transit , ECS en GN/ Taric codes. Tevens kunt u hier onder VIES de BTW nummers van ondernemers  in alle EU landen controleren.

NIEUWS

Openingstijden

De medewerkers van A-1 zijn op de locatie De Poppe, maandag van 06.00-22.00 / dinsdag tot donderdag van 07.00-22.00 / vrijdag van 07.00-24.00 zaterdag van 07.00-15.00 aanwezig voor het verzorgen van douanedocumenten, zoals TIR, EUR1, ATR etc. Het kantoor van de douane bevindt zich naast het kantoor van A-1. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers een snelle service verlenen zonder dat u hiervoor naar De Poppe moet komen.

A-1 heeft op de locatie De Poppe in 2014 glasvezel laten aanleggen om een snelle communicatie met de Klanten, Douane, KvK en andere instanties via internet/e-mail te garanderen.

OORSPRONG-CERTIFICATEN

Voor het opmaken van EUR 1, ATR en overige oorsprongscertificaten zoals CVO en legalisatie factuur heeft A-1 rechtstreeks elektronisch verbinding met de Kamer van Koophandel. Daarmee kunnen wij snel en efficiënt certificaten aanvragen en nog dezelfde dag laten viseren door de douane, die naast ons kantoor met een loket gevestigd is. U kunt door deze service dezelfde dag nog over de originele documenten beschikken. Hierdoor bespaart u tijd en geld.