OVER ONS

Als AEO gecertificeerde neutrale douane-expediteur ondersteunt A-1 uw bedrijf op het gebied van alle werkzaamheden met betrekking tot de import, export en transit van goederen.

A-1 werd in 1984 door Jan Nijhuis opgericht en hij is samen met zijn zoon Marco eigenaar van het bedrijf. De neutraliteit als douane expediteur staat bij alle medewerkers van A-1 hoog in het vaandel.

A-1 verricht alle douaneformaliteiten op het 24 uur service kantoor in De Lutte aan de autoweg A-1. Een logistiek knooppunt aan de oost-west corridor met snelle informatie uitwisseling met u en de douane. De bereikbaarheid en parkeren is eveneens optimaal.

A-1 heeft als AEO gecertificeerd bedrijf alle douane-vergunnigen om uw goederen snel en soepel door de douane te loodsen. De douane is met een loket voor fysieke afhandelingen naast het kantoor van A-1 gevestigd.
In Noorwegen, Zwitserland, Hamburg, Antwerpen en alle overige buitengrenzen werkt A-1 samen met partners voor het fysiek en elektronisch afhandelen van douanedocumenten.

A-1 verricht zelf geen opslag-en vervoersactiviteiten en is daarom voor verladers, vervoerders en expediteurs een belangrijke neutrale partner op het gebied van douane formaliteiten, inclusief douaneopslag op de locatie van de verlader, vervoerder of expediteur.

NIEUWS

Openingstijden

De medewerkers van A-1 zijn op de locatie De Poppe, maandag van 06.00-22.00 / dinsdag tot donderdag van 07.00-22.00 / vrijdag van 07.00-24.00 zaterdag van 07.00-15.00 aanwezig voor het verzorgen van douanedocumenten, zoals TIR, EUR1, ATR etc. Het kantoor van de douane bevindt zich naast het kantoor van A-1. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers een snelle service verlenen zonder dat u hiervoor naar De Poppe moet komen.

A-1 heeft op de locatie De Poppe in 2014 glasvezel laten aanleggen om een snelle communicatie met de Klanten, Douane, KvK en andere instanties via internet/e-mail te garanderen.

OORSPRONG-CERTIFICATEN

Voor het opmaken van EUR 1 en overige oorsprongscertificaten heeft A-1 rechtstreeks elektronisch verbinding met de Kamer van Koophandel. Daarmee kunnen wij snel en efficiënt certificaten aanvragen en nog dezelfde dag laten viseren door de douane, die naast ons kantoor met een loket gevestigd is. U kunt door deze service dezelfde dag nog over de originele documenten beschikken. Hierdoor bespaart u tijd en geld.